22-25 Mart 2017 - 2. Ulusal Şiddeti Anlamak Kongresi

Yine şiddet, yine Şiddeti Anlamak Kongresi…

Hem ülkemizde hem dünyada şiddetin her türlüsünü yoğun ve acı bir şekilde tecrübe ettiğimiz bir yılın ardından, yeniden şiddeti anlamak ve bir kez daha şiddet konuşmak için sizlerle bir araya gelmek istiyoruz.

MEF Üniversitesi “Balkan Roma Hukuku ve Roma Hukuk Geleneği Derneği” (SIR) Statüsünü İmzaladı

Hukuk fakültemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Havva Karagöz, 13-14 Ekim 2016 tarihlerinde Sofya Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde düzenlenen “XXI. Yüzyılın Başında Roma Hukuku ve Roma Hukuki Geleneği Çalışması ve Öğretimi” isimli konferansa katıldı.

MEF Hukuk Kliniği

MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve MEF Okulları ile ortaklaşa gerçekleştirilen MEF Hukuk Kliniği (Sokak Kliniği) projesinin hayata geçirilmesi için çalışmalara başlanıldı. Bu kapsamda MEF Okulları Genel Müdürü Azmi Özkardeş, MEF Ulus Lisesi Müdürü Fikret Mülhan, Müdür Yardımcısı Mürüvvet Güneykaya ve lise öğretmenleri Pınar Saygılıer Açan, Ceyhan Yeni, Ayşe Serap Suvaroğlu Singin ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Havva Karagöz ile Hukuk Kliniği Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. K. Berk Kapancı konu üzerinde arka arka çeşitli toplantılar yaparak fikir alışverişinde ve planlamalarda bulundular. 2016-2017 Güz Döneminde faaliyete geçmesi planlanan Sokak Kliniği projesi kapsamında, hukuk fakültesi öğrencilerinin hukukun belirli alanlarında lise öğrencilerine yönelik  interaktif öğretim metotlarıyla hazırlanmış sunumlar yapmaları hedefleniyor.

8 MART MEF ÜNİVERSİTESİ KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Rektörümüz Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN tarfından yapılan açılış konuşması ile başlayan etkililiğin, Oturum Başkanlığını Hukuk Fakültesi Dekanı , Prof. Dr. Havva KARAGÖZ'ün yürüttüğü etkinlikte konuşmacı olarak,
Sn. Nazan MOROĞLU LL.M. -   Yasalarda ve Yaşamda Kadın Hakları,
Sn Dr. Yazgülü ALDOĞAN -  Medya ve Kadın- Medyada Kadın,
Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencileri Öykü KÖSEOĞLU ve Bilgealp USLU - Kadının İnsan Hakları Sözleşmesi (CEDAW) katılmışlardır.