HABERLER

MEF Üniversitesi “Balkan Roma Hukuku ve Roma Hukuk Geleneği Derneği” (SIR) Statüsünü İmzaladı

19.10.2016

Hukuk fakültemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Havva Karagöz, 13-14 Ekim 2016 tarihlerinde Sofya Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde düzenlenen “XXI. Yüzyılın Başında Roma Hukuku ve Roma Hukuki Geleneği Çalışması ve Öğretimi” isimli konferansa katıldı.

Bu yıl ilki düzenlenen konferansın amacı, Roma hukuku öğretiminde tanık olunan sorunların, tecrübelerin ve büyük bilimsel çalışmalara ilişkin fırsatların paylaşılacağı, “Balkan Roma Hukuku ve Roma Hukuk Geleneği Derneği” nin kurulmasıydı. Türkiye de dahil olmak üzere, tüm Balkan ülkelerinden öğretim üyelerinin davet edildiği platformda; günümüzde Roma hukuku öğretiminin amaçları, bu alanda karşılaşılan problemler ve yeni bakış açıları ile yeni yöntemler üzerine sunumlara ve değerlendirmelere yer verildi. Prof. Dr. Havva Karagöz, “Türkiye Cumhuriyeti’nde Roma Hukuku Öğretimi Üzerine Değerlendirmeler” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Konferans, dernek statüsünün imzalanması ile amacına ulaşmış oldu. Statüyü MEF Üniversitesi adına Prof. Dr. Havva Karagöz imzaladı. Böylece fakültemiz hem birliğin kurulmasında aktif rol aldı, hem de derneğin üyesi oldu.

Önümüzdeki yıllarda gerçekleşecek konferanslarda, üniversiteler ve hocalar arası ilişkilerin güçlendirilmesini amaçlanacak. Sunumlar İtalyanca, Fransızca ve İngilizce dillerinde yapılabilecek.

Konferansa dair ayrıntılı bilgi için: www.iusromnum.eu