Türk Medeni Kanunu ve Kadın Toplantısı (16 Şubat 2018)

Türk Medeni Kanunu ve Kadın Toplantısı

YER: MEF Üniversitesi

TARİH: 16 Şubat 2018, 09.30

MEF Üniversitesi ve İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği’nin ortaklaşa olarak düzenlediği “Türk Medeni Kanunu ve Kadın - Medeni Kanun’un 92. Yılı Toplantısı” 16 Şubat 2018 tarihinde MEF Üniversitesi'nde gerçekleşti.

Toplantıda, evlenmenin kurucu unsuru ve şekil, müftünün nikah yetkisi, kadının soyadı, kadın ve medya ve Medeni Kanun ve Cumhuriyet’in kazanımları başlıklı konular ele alındı.

Toplantı programı aşağıda yer almaktadır:

09.30 Kayıt
10.00 Açılış ve Tanıtım Konuşmaları
10.45 -  I. Oturum
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Necla Arat | Kadın Araştırmaları Derneği Başkanı
Prof. Dr. Şebnem Akipek Öcal | Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi “Evlenmenin Kurucu Unsuru ve Şekil”
Av. Aydeniz Alisbah Tuskan | İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi “Müftünün Nikah Yetkisi”
Soru Cevap
11.30 - II. Oturum
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Havva Karagöz | MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı
Prof. Dr. Serap Helvacı | Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı “Kadının Soyadı”
Paola Todini | Università Degli Studi eCampus "Maiden and Married Names: The Right to Personal Identity"