Elektronik Ticaret ve İnternet Hukuku Sempozyumları

Güncel Gelişmeler Işığında Elektronik Ticaret ve İnternet Hukuku Konferansı

tarih:
26.05.2015

Güncel Gelişmeler Işığında Elektronik Ticaret ve İnternet Hukuku Konferansı, Fakültemiz yarı zamanlı öğretim elemanlarından Av. Gökhan Uğur Balcı'nın koordinatörlüğünde, sektörde çalışan deneyimli hukukçuların katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Konferansta kişisel verilerin korunması, Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği, açık pazar iş modelleri, erişim engelleri, “Internet of Things” ve 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun konuları ele alınmıştır.

II. Güncel Gelişmeler Işığında Elektronik Ticaret ve İnternet Hukuku Sempozyumu

tarih:
07.05.2016

E-Ticaret ve İnternet Hukuku Derneği tarafından organize edilen ‘Güncel Gelişmeler Işığında E-ticaret ve İnternet Hukuku’ sempozyumunda özellikle yasa ve mevzuatlarda yaşanan son değişikliklerin e-ticaret ve internet hukuku üzerine etkilerinin konuşulduğu sempozyuma birçok deneyimli avukatın yanı sıra Etohum kurucusu Burak Büyükdemir’in de katılmıştır. 7 ana oturumda gerçekleşen etkinlikte "Yatırımcı gözüyle hukuk e-ticarette hukuki sorunlara sektörden bir bakış", "Ödeme sistemleri paneli e-ticaret mevzuatında güncel gelişmeler paneli", "Kişisel verilerin korunması kanunu", "Bitcoin: Yeni bir para?", "e-ticarette pazaryeri iş modelinde karşılaşılan sorunlar" gibi konular ele alınmıştır.

III. Elektronik Ticaret ve İnternet Hukuku Sempozyumu

tarih: 30.11.2017

2017 yılında üçüncüsü düzenlenen Elektronik Ticaret ve İnternet Hukuku Sempozyumu 5 ana oturumda gerçekletirilmiştir. Sempozyum'da "Güven damgası ve ETBİS sistemi", "internet üzerinden akdedilen tüketici akitlerinde uygulanacak ülke hukuku ve yetki sorunu", "Kişisel Verilen Korunması Kanunu", "blockchain ve Bitcoin", "kitlesel fonlama mevzuatı" gibi konular ele alınmıştır.