Seçim, Demokrasi ve Seçim Sistemleri Sempozyumu

tarih: 01.03.2018 - 02.03.2018

Anayasa hukuku alanında Türkiye’de özellikle son dönemde dikkat çeken konularından biri de seçim olmuştur. 2014 yılından bugüne dek Türkiye’de 2016 yılı hariç her sene en az ya bir seçim ya da bir halkoylaması yapıldığı düşünülecek olursa seçimin başlı başına bir ilgi odağı olması çok olağandır. Buna rağmen, bu konudaki akademik toplantıların sayısı gittikçe azalmaktadır. Bu nedenle, değerli anayasa hukukçularına seçime dair bir tartışma imkanı sunulmasının, MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi olarak öncelikli vazifemiz olduğunu düşündük. Seçime dair sadece seçimle sınırlı kalmayan; seçimi, demokrasi ve demokrasinin gerekleri bağlamında da irdeleyen bir tartışma ortamı sunabilmek adına MEF Üniversitesi’nde 1-2 Mart 2018 tarihlerinde Seçim, Demokrasi ve Seçim Sistemleri Sempozyumu’nu düzenledik. Bu sempozyumda sunulan bildirilerin derlendiği kitap ise On İki Levha Yayınları'ndan yayınlandı.